Een bezoek brengen aan een hypotheekadviseur was vroeger heel normaal op het moment dat je een lening ging afsluiten. Nu is het voor veel mensen wat minder vanzelfsprekend. Dit komt omdat er al veel advies op het internet te vinden is. Geldverstrekkers maken het makkelijker om een hypotheek te kiezen zonder adviseur. Maar is het verstandig om zonder hypotheekadviseur te werken? Of kun je er beter toch een om hulp vragen? In dit artikel vind je alle voor-en nadelen van een hypotheekadviseur!

Wat voor soorten hypotheekadviseurs zijn er? 

Er zijn twee verschillende soorten hypotheekadviseurs die je kunnen helpen bij het uitkiezen van de beste hypotheek. Zo heb je als eerste een onafhankelijke adviseur. Deze werkt niet samen met de bank en geeft dus een geheel objectief advies. Er zijn onafhankelijke adviseurs die bij een adviesketen werken en onafhankelijke adviseurs die niet zijn aangesloten bij een adviesketen. De tweede soort is een adviseur die wel samenwerkt met een bank. Banken geven meestal een mogelijkheid om een hypotheekadviseur in te schakelen. Deze zal meer op de hypotheken van die specifieke bank gericht zijn. Per persoon is het anders wat voor hypotheekadviseur ze het fijnste vinden. Via Huizenbemiddelaar Zundert kom je in contact met goede hypotheekadviseurs. Ook kan Huizenbemiddelaar Zundert een gratis waardebepaling voor jouw woning doen, erg handig!

De voordelen van een hypotheekadviseur

Er zitten veel voordelen aan het inschakelen van een hypotheekadviseur. Deze voordelen lees je hieronder. 

Je krijgt goed en persoonlijk advies

Een groot voordeel van het inhuren van een hypotheekadviseur is dat ze heel goed advies geven. Ze hebben verstand van alle mogelijkheden op het gebied van hypotheken. Wanneer je jouw eigen wensen doorgeeft, zullen ze daar dus rekening mee houden en een gepast advies geven. Datzelfde geldt voor de risico’s die je wil nemen en je financiële situatie. De adviseur kan alle risico’s op een rijtje zetten, zodat je tijdens het afsluiten van een hypotheek niet voor verrassingen komt te staan. Ook hebben hypotheekadviseurs ervaring; waar jij niet elke dag een hypotheek afsluit, doen zij dat wel en daarom is hun hulp erg waardevol. 

Ze zijn betrouwbaar

Betrouwbaarheid is iets wat bijna alle hypotheekadviseurs willen uitstralen naar de klanten. Ze weten alles wat een adviseur moet weten om jou zo goed mogelijk te helpen. Vooral wanneer je gebruik maakt van een grote adviesketen, of een adviseur met een goede naam en veel ervaring, weet je dat alles wat hij of zijn zegt goed is en dat je de informatie als betrouwbaar kunt zien.