Of je nu in de winkel winkelt of raamdecoratie online koopt, je hebt veel keuzes waar en hoe je je jaloezieën koopt. Voordat je een standaard verticale of horizontale jaloezie kiest, moet je weten wat de voordelen zijn van het bestellen van gepersonaliseerde raambekledingen. Houten jaloezien op maat zijn raamdecoraties die speciaal zijn gemaakt om in elke vorm, stijl of grootte van het raam in je huis te passen. Alhoewel ze wel duurder zijn en een langere levertijd hebben dan de houten jaloezieën in een standaard maat, kennen ze ook veel voordelen. Hieronder kun je daar meer over lezen. 

Ideale pasvorm 

Fabrikanten van de jaloezieën werken met nauwkeurige metingen om een ​​pasvorm op maat te creëren. Door de exacte hoogte en breedte van het raam op te geven, krijg je een raambekleding die elke stijlopening perfect siert. De mogelijkheid om te kiezen uit een binnen- of buitenmontage en verschillende bovenbakopties zorgen ervoor dat behandelingen er netjes en naadloos uitzien. Door een online of interne account bij het bedrijf aan te maken, worden je nummers opgeslagen, zodat worden ze in de toekomst opnieuw kunt gebruiken bij het kopen van een nieuwe zonwering.

Gepersonaliseerde opties

Rechtstreeks kopen bij de fabrikant geeft je meer stijlflexibiliteit dan kopen bij een grote webshop of warenhuis. Omdat ontwerpers van jaloezieën toegang hebben tot een verscheidenheid aan afwerkingen, texturen en producttypes, heb je de vrijheid om te kiezen uit een vrijwel oneindig aantal combinaties bij het kopen van houten jaloezien op maat. Vind verticale jaloezieën van stof, houttint en houtnerf in zowel draadloze als draadgebonden opties, of aantrekkelijke en duurzame jaloezieën van imitatiehout die passen in lange, slanke ramen of kleine, compacte openingen. Wat je ook precies wilt bij je raamdecoratie, je zult een mooie jaloezie vinden die daarbij past.

Kwalitatief product

Fabrikanten van de houten jaloezieën bieden alleen materialen van de hoogste kwaliteit. Je krijgt toegang tot de fijnste houtnerf en stof die er is, zodat de nieuwe zonwering in je huis jarenlang meegaat. Als je weet dat je in een waardevol product investeert, kun je de stijlen en materialen kiezen die het beste bij je huis passen. Ook kun je bij je fabrikant informeren naar de financieringsmogelijkheden. Sommige aankopen komen in aanmerking voor speciale betalingen en geen rente gedurende zes maanden, dus het is gemakkelijk om je ideale keuze te budgetteren. Dit is overigens niet altijd mogelijk.

Besparing van energie

Wanneer je raambekledingen beter passen, komt er minder warmte, kou en zonlicht je woning binnen. Voordelen zijn onder meer een lagere energierekening en een interieur dat comfortabeler aanvoelt. Doordat je lichtfiltering, verduistering en zonneschermen kunt bestellen, kun je je warmteblokkerend vermogen verder vergroten bij het kopen van de houten jaloezieën op maat. Deze eigenschappen zijn van onschatbare waarde voor grote huizen en woningen in warme klimaten. Alhoewel we in Nederland hier niet echt mee te maken hebben, kan de zonwering met name in de zomer ervoor zorgen dat het lekker koel blijft in huis.